Velkommen til Riksantikvartimen – Mat i middelalderen
Denne månedens Riksantikvartime skal handle om middelalderens matkultur, og det er Marianne Vedeler, professor ved Kulturhistorisk museum, som skal snakke om dette.
Det begynte med en opprydning i magasinene på Historisk museum og endte med en kokebok. På veien har forskningsprosjektet FOODIMPACT undersøkt hva de kokte i grytene både i byen og på landsbygda, de har studert dyrebein, planterester og store mengder keramikk. En sniktitt i søpla til Cisterciensermunkene er dessuten i ferd med å avsløre om de faktisk lot være å spise kjøtt på Hovedøya. Bli med inn på middelalderens kjøkken!
Riksantikvartimen sendes i Teams Live Event. Du trenger ikke melde deg på, eller installere noe. Bruk denne lenken for å gå inn i live sendingen torsdag 14. september kl. 09:00.
Del gjerne invitasjonen, alle er velkomne til Riksantikvartimen! Spørsmål kan sendes på e-post til arrangement@ra.no
Fastsatt