Livesending

Riksantikvartimen – Mat i middelalderen

Kulinariske utskeielser Slik kan det ha sett ut i et festlig lag i middelalderen. Foto: Signe Marie Andersen

Velkommen til Riksantikvartimen – Mat i middelalderen

Denne månedens Riksantikvartime skal handle om middelalderens matkultur, og det er Marianne Vedeler, professor ved Kulturhistorisk museum, som skal snakke om dette.

Det begynte med en opprydning i magasinene på Historisk museum og endte med en kokebok. På veien har forskningsprosjektet FOODIMPACT undersøkt hva de kokte i grytene både i byen og på landsbygda, de har studert dyrebein, planterester og store mengder keramikk. En sniktitt i søpla til Cisterciensermunkene er dessuten i ferd med å avsløre om de faktisk lot være å spise kjøtt på Hovedøya. Bli med inn på middelalderens kjøkken!

Riksantikvartimen sendes i Teams Live Event. Du trenger ikke melde deg på, eller installere noe. Bruk denne lenken for å gå inn i live sendingen torsdag 14. september kl. 09:00.

Del gjerne invitasjonen, alle er velkomne til Riksantikvartimen! Spørsmål kan sendes på e-post til arrangement@ra.no

Fastsatt

tor 14
Kl 09:00 september
2023
tor 14
Kl 10:00 september
2023