Nyheter

Kulturarvkonferansen 2022

Kulturvernforbundet og Riksantikvaren ønsker hjertelig velkommen til årets kulturarvkonferanse som har fått tittelen «Drivkraft».

Publisert: 5. september 2022 | Endret: 29. januar 2024

Kulturarvkonferansen

Konferansen går av stabelen i Gamle festsal, Universitetet i Oslo (Karl Johans gate) på fredag 23. september, og på Norsk Teknisk Museum på Kjelsås lørdag 24. september.

Vi har valgt temaet «Drivkraft» for årets konferanse (som også er samme tema for Kulturminnedagene som foregår i perioden 3. – 11. september). Dette er et tema som vi setter i sammenheng med at vi i år markerer Frivillighetens år 2022. På konferansens første dag vil vi ha et sterkt fokus på betydningen av det frivillige kulturvernet i Norge. Mens dag to av konferansens skal vi se nærmere på den motoriserte drivkraften, hvor vi setter fokus på det såkalte «bevegelige kulturminnene» og de frivillige som bruker hundrevis av timer hvert år for å istandsette, vise frem og bruke disse fantastiske kulturminnene.

I tillegg til to spennende konferansedager så inviterer vi alle sammen med på en hyggelig tur på Oslofjorden i historiske DS Børøysund på fredags ettermiddag/kveld.

Dette blir årets store sammenkomst for alle med en interesse for kulturarv og historie, og vi håper vi ser deg på årets kulturarvkonferanse. Hjertelig velkommen skal du være.