Åpning av utstillingen «Vår verdensarv» på Vega

Norsk verdensarv. Et ærfuglhus i Vegaøyan verdensarvområde. Øyriket i havgapet på Helgelandskysten vitner om samspillet mellom menneske og natur i 1500 år. Her opprettholdes en unik tradisjonen for å sanke dun fra ærfuglene som bygger reir, hver vår. Bildet er fra den nye utstillingen. Den viser fram de åtte norske verdensarvområdene og et mangfold av andre områder som er skrevet inn på UNESCOs liste over verdens natur- og kulturarv. Foto: Guri Dahl

Velkommen til åpningsarrangementet for «Vår verdensarv»

«Vår verdensarv» er en ny utstilling om verdensarv, som er utviklet for de norske verdensarvsentrene. Arrangementet skal foregå på Vega Verdensarvsenter.

Klima- og miljøminister Espen Barth Eide åpner utstillingen. Riksantikvar Hanna Geiran og direktør i Norges Verdensarv, Liv Astrid Sverdrup, deltar.

For første gang er det laget en stor utstilling om verdensarven i Norge. Utstillingen formidler informasjon om de åtte norske verdensarvområdene. Samtidig tas de besøkende med ut på reise til verdens viktigste kultur- og naturområder og får lære mer om UNESCOs verdensarvkonvensjon fra 1972. Utstillingen tar i bruk interaktive installasjoner som er produsert av Creative Technology Norway (tidligere: Bright), danske Kvorning Design og islandske Gagarin.

Åpningen av utstillingen på Vega Verdensarvsenter, skjer mandag 24. april 2023, kl. 18. Arrangementet er åpent for alle, og det er ikke nødvendig å melde seg på.

Se hele programmet her.

Kontakt oss gjerne på arrangement@ra.no hvis du har spørsmål.

Velkommen!

Fastsatt

man 24
Kl 18:00 april
2023
man 24
Kl 19:30 april
2023