Ingierstrand bad i Oslo fredet

Ingierstrand bad ble bygget som et rekreasjonssted for hovedstadens befolkning, tegnet av de norske arkitektene Eyvind Moestue og Ole Lind Schistad. Anlegget stod helt ferdig i 1934 med restaurantbygning, med dansegulv og spisesal.

Stupetårnet ved Ingierstrand bad. Foto: Dagfinn Rasmussen Riksantikvaren
Ingierstrand Stupetårn ved Ingierstrand bad. Foto: Dagfinn Rasmussen Riksantikvaren

I tillegg hadde anlegget friluftsservering, administrasjonsbygning og garderobeanlegg, samt stupetårn, rutsjebane og parkeringsplass til 150 biler. Spesielt restaurantbygning fikk stor oppmerksomhet både nasjonal og internasjonalt, da den stod ferdig. Den første sesongen hadde Ingierstrand hele seksti tusen besøkende.

-Ingierstrand bad er et ikon i norsk moderne arkitekturhistorie og et av de mest spesielle funkisanleggene vi har i landet, sier riksantikvar Jørn Holme. 16. august 2012 ble sjøbadet ved Bunnefjorden fredet.

Sjøbadet ligger i Oppegård kommune, men er eid av Oslo kommune. De to siste årene har Oslo kommune igangsatt betydelige arbeider på Ingierstrand bad. Stupetårn og brygge er allerede rehabilitert. Nå settes restaurantbygningen i stand og vil stå ferdig sommeren 2013. Til sammen er det bevilget ca 50 millioner til disse arbeidene.

 • Fredningsår

  10.08.2012

 • Region

  Oslo

 • Eierskap

  Offentlig

 • Datering

  1934

 • Lokaliteter

  Bebyggelse-Infrastruktur: Idretts-rekreasjonsanlegg