Eøs-prosjekt

Jomfru Marias Himmelfartskirke i Bučovice

På torget i Bučovice står Jomfru Marias himmelfartskirke. Den huser et verdifullt barokkorgel som kan dateres tilbake til 1788, men grunnet forfall og manglende vedlikehold kan det ikke lenger brukes i musikalsk sammenheng. Prosjektet omfatter restaurering av kirken og orgelet, samt revitalisering av bygget som en levende kulturarena for lokalmiljøet.

Publisert: 4. mars 2022 | Endret: 14. august 2023

Et hvitt kirkerom med røde benker, rød løper på gulvet og et lite alter med hvit duk og en oppslått Bibel.
Jomfru Marias Himmelfartskirke i Bučovice Kirken er datert fra 1642, og skal gjennom prosjektet gjennomgå en omfattende restaurering, samt istandsetting av kirkens barokkorgel. Foto: Roman Catholic parish of Bučovice

Om prosjektet

Barokkirken Jomfru Marias Himmelfartskirke og orgelet utgjør en viktig del av kulturarven i Bučovice, men har i de senere årene vært preget av forfall som har forhindret bruk av instrumentet. Dette prosjektet ivaretar kirken gjennom å reparere taket og røranlegget. I tillegg gjennomføres det en omfattende restaurereing av orgelet for igjen kunne anvende det i konsert – og undervisningssammenheng.

Kulturelle og pedagogiske aktiviteter vil restaureringsarbeidet sørge en revitalisering av dette kulturminnet og dets funksjon som et aktivt kultursenter lokalsamfunnet. I tillegg til planlagte utstillinger i kirken, vil den tsjekkiske partneren MUSIC SACRA arrangere konserter og orgelkurs for profesjonelle musikere.

Virtuell omvisning i kirken:

Farnost Bučovice (farnostbucovice.cz)

Norsk partnerskap

Prosjektet er et samarbeid mellom Roman Catholic Parish (den romersk-katolske kirken) i Bučovice og Helena Urvalkova ved Urval Oslo Art. Helena Urvalkova (1974) er født i tidligere Tsjekkoslovakia, og er bosatt i Oslo med kunstfaglig utdannelse fra Oslo Kunstfagskole og Høyskolen i Oslo.

I juni 2022 deltok prosjektet under et landsdekkende arrangement kalt Night of Churches, hvor norsk partner bidro med en kunstutstilling. I tillegg vil den tsjekkiske partneren MUSIC SACRA arrangere orgelkurs for profesjonelle musikere og avholde konserter.  

 • Finansieringsperiode

  2014-2021

 • Land

  Tsjekkia

 • Prosjekteier

  Roman Catholic Parish Bučovice

 • Nettsted

  www.farnostbucovice.cz

 • Norsk partner

  Urval Oslo Art

 • Partners nettsted

  www.urvalkovahelena.com

 • Andre partnere

  MUSICA SACRA – Unity to improve church music in Moravia (CZ) og Civic association PAMET(CZ)

 • Beløp

  €610 886