Eøs-prosjekt

Restaurering og revitalisering av Bělohrad kornmagasin

Det historiske kornmagasinet i Bělohrad har stått tomt og forfalt gjennom årene. I dette prosjektet skal bygget restaureres og revitaliseres til en levende kulturarena for lokalsamfunnet.

Publisert: 3. mars 2022 | Endret: 14. august 2023

Et stor, rektangulær bygning i mur, noe forfallen, beliggende på en grønn eng med gjerde rundt.
Bělohrad kornmagasin Det tidligere kornmagasinet i Lázně Bělohrad er en viktig del av den lokale kulturarven til Belohrad-regionen, men har forfalt gjennom årene og skal nå restaureres. Foto: RomanM82, Wikimedia Commons

Om prosjektet

Kornmagasinet i Lázně Bělohrad er en viktig del av kulturarven til Bělohrad-regionen, men har gjennom årene forfalt og stått tomt. Målet med prosjektet er å restaurere bygningen og dermed styrke kulturminneforvaltningen i regionen, samt bidra til regional utvikling. Videre skal bygget revitaliseres som en verdifull kulturell og sosial arena for lokalsamfunnet. Kornmagasinet skal gjøres tilgjengelig for publikum gjennom kulturelle aktiviteter og arrangementer.

Prosjektet vil munne ut i en workshop og en avsluttende konferanse, i tillegg til to kultur- og samfunnsarrangementer.

Norsk partnerskap

Vær Stolt er en ideell organisasjon som har lang erfaring med å arrangere aktiviteter og møteplasser for unge. Organisasjonen jobber med integrering, involvering og mangfold, samt forståelse og samhold mellom ulike kulturer og etnisk bakgrunner.  

Vær stolt skal i samarbeid med tsjekkiske partnere utveksle kunnskap om aktiviteter og lokalt engasjement for unge, som workshops, teaterforestillinger, kulturutveksling og liknende. Vær stolt skal også bidra til en aktivitetsplan for gjenåpningen av kornmagasinet i Lázně Bělohrad.  

 

 • Finansieringsperiode

  2014-2021

 • Land

  Tsjekkia

 • Prosjekteier

  Bělohrad Granary, NPO

 • Norsk partner

  Vær Stolt

 • Partners nettsted

  www.facebook.com

 • Andre partnere

  Czech Cubism Foundation

 • Beløp

  1 499 891